Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversitelerde okuyan öğrencilerden oluşan gençlik topluluklarının başvuruları için toplam 15.000.000 TL bütçeli ekte başvuru kılavuzu sunulan Gençlik Projelerini Destekleme Programı 2019-1 Özel Çağrı açılmıştır. Çağrı kapsamında gönüllülük, kültür-sanat, yenilikçi fikirler, fiziksel aktivite-egzersiz-spor, çevre bilinci ve hayvanların korunması konularında projeler kabul edilecektir. Programın son başvuru tarihi 23 Ekim 2019’dur. Her öğrenci grubu yalnızca bir proje teklifi sunabilir. Her proje teklifinde en fazla 25.000 TL nakti destek talep edilebilir.

Proje hazırlamak isteyen öğrenci toplulukları ve öğrenci grupları AB Gençlik Ofisi’nden destek almak için genclik@ankara.edu.tr adresine eposta atarak danışmanlık talebinde bulunabilirler.