Beslenme, büyüme, gelişme ve sağlık için gerekli olan besin ve besin ögelerinin vücuda alınmasıdır. Yeterli-dengeli beslenme ise bu ögeleri içeren gıdaların sağlığın gelişmesi ve korunması için bilimin belirlediği ve önerdiği miktarlarda tüketilmesidir. Tek başına hiçbir gıda diğerlerinin yerini tutamaz ve vücudun ihtiyacı olan besin ögelerinin tümünü karşılamaz. Tek yönlü, uzun süre eksik veya fazla beslenmek, uzman kişiler tarafından yazılmayan sağlıksız diyetleri uygulamak, sağlığı doğrudan veya dolaylı etkileyerek hayatın herhangi bir döneminde vitamin-mineral yetersizliklerinden, geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına kadar birçok alanda karşınıza çıkabilir, sizi bedenen ve ruhen olumsuz etkileyebilir.

Birimimize bağlı çalışan diyetisyenlerimiz yemek hizmetinin sağlıklı ve kaliteli olarak verilmesini sağlamak, beslenme konusunda bilgi sahibi olmak isteyen öğrenci ve personelimize danışmanlık hizmeti vermek amacıyla görev yapmaktadırlar.

Yemeklerimiz Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi’nde bulunan mutfağımızda temizlik/hijyen kurallarına dikkat edilerek hazırlanmakta ve Fakülte/Yüksekokullarda bulunan yemekhanelerimizde sunulmaktadır.

Yemeklerimiz öğrencilerimizin ve personelimizin bir öğünde almaları gereken enerji ve makro besin ögeleri hesaplanarak, yeterli ve dengeli olacak şekilde bir (1) aylık menüler halinde diyetisyenlerimiz tarafından belirlenir.

Mutfağımız pişirme sonrası, yemekhanelerimiz ise servis sonrası temizlenmektedir.

Mutfak ve yemekhanelerimiz her ay düzenli olarak ilaçlanmaktadır.

Mutfak ve yemekhanelerimizde çalışan personelin (aşçı, garson, bulaşıkçı vb.) bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıkları düzenli olarak yapılan portör muayeneleri ile takip edilmektedir.

Yemek saatlerimiz: 11:30-13:30

Yemek Fiyatlarımız:

Öğrenci: 2.50TL

Memur-Hizmetli: 5.50TL

Öğretim Üyesi (Prof., Doç., Yrd. Doç.): 9.00 TL

Diğer Akademik Personel: 7.00 TL

İşçi: 9.50 TL

Misafir: 15.00 TL

Mutfak ve yemekhanelerimizle ilgili her türlü görüş ve öneri titizlikle değerlendirilmektedir.

 

Yemekhanelerde çıkan yemeklerimizin üretim macerasını izlemek için;

 ISO_9001_22000_LOGO
gununmenusu

23 Mart Yemek Menüsü

gununmenusu

  • KIRMIZI MERCİMEK ÇORBA (236)
  • YAYLA SOSLU TAVUK (440)
  • SOSLU SPAGETTİ (304)
  • REVANİ (501)
  • 1481 kkal

Mart ayı aylık menü için tıklayınız : Mart 2017 Yemek Menüsü


ANKARA ÜNİVERSİTESİ YEMEK HİZMETLERİ YÖNETİM VE DENETİM KOMİSYONU
(A.Ü.Y.H.Y.D.K)

  • Prof.Dr. Funda Pınar ÇAKIROĞLU (Komisyon Başkanı)
  • Prof. Dr. Ercüment Genç
  • Prof. Dr. Duygu ÖZEL DEMİRALP
  • Daire Başkan Vekili Şükrü GÜLFİDAN
  • Uzm. Dyt. Başak YILMAZ
  • Dyt. A. Pınar TUNÇBİLEK
  • Dyt. Büşra ŞAHİN
  • Dyt. Özge ÖZAY
  • Gıda Yük. Müh. E. Burcu UNCU KİRTİŞ
  • Gıda Müh. Işıl IŞIK